Program

Sensommaren och höstens program 2015

26/8 - 30/8 Resa till Wien, Klimt - Schiele - Hoffman

I slutet av augusti arrangerar nkf en resa till Wien. Resans tyngdpunkt ligger på sekelskiftet 1900, med konst, konsthantverk och arkitektur. Vi kommer att besöka följande museer och byggnader:
Leopold Museum, MUMOK, Karlskirche, Konsthistoriska museet, Belvedere, Secessionen,
Museet för konsthantverk och Otto Wagners Postsparkasse.
Vi kommer att ha en förträff på Arbetets Museum den 11 augusti, där Agneta Lalander förbereder oss genom att berätta om Klimt, Schiele och Hoffman. Vi kommer okså ha en efterträff hos Kicki och Arne med middag för deltagarna på resan.
   I resan ingår flyg t/r Linköping, 3-stjärningt hotell, med frukost, transfer från o. till flygplatsen i Wien, sightseeing i buss med svensktalande guide efter ankomst, guidningar och entreer, välkomstmiddag, avskedsmiddag, förträff på Arbetets museum samt efterträff med middag hos Kicki och Arne. 

Om du inte betalat årsavgiften är det dags nu. Medlemsavgiften är 150:- för enskild medlem och 250 kr för två personer på samma adress. Avgiften sätts in på  Plusgiro 246917-9 .

Hjärtligt välkomna önskar nkf:s styrelse!
Lars-Ove Östensson, ordförande, Agneta Lalander, vice ordförande, Kåre Fjellman, kassör, Kicki Axelsson, klubbmästare, Kerstin Svedbäck, sekreterare, Krister Hagsten och Sören Färnlöf.

Föredrag Martin Sundberg
Onsdag 23/9 kl.18.00 på Norrköpings Konstmuseum.
Filosofie doktor Martin Sundberg (f.1973), ny intendent på Norrköpings Konstmuseum presenterar sig för nkf:s medlemmar.
   Sundberg lade fram sin doktorsavhandling Tillvaratagna effekter: om Jan Håfströms konstnärskap och konstnärsroll år 2003. Sedan dess har han bl.a. varit med om att göra utställningen Baltiska speglingar på Malmö Konstmuseum. I föredraget berättar Sundberg om
sina tidigare arbeten och forskningsprojekt och om hur han ser på sin nya roll som ansvarig för Norrköpings Konstmuseums samlingar.
   Kostnad: 60:-
Anmälan till Kicki Axelsson senast söndag 20/9  tel: 011-120915 eller 070 1701007  eller på mail: 2014kiax@gmail.com

Visning ”Rickhard & Slaattelid”
Tisdag 13/10 kl. 18.00 på Passagen i Linköping.
Lars-Ove Östensson visar Passagens pågående utställning med de norska konstnärerna Leonard Rickhard och Mari Slaattelid.
   Rickhard (f.1945) är sedan mer än tre decennier ansedd som en av Norges främsta målare. Retrospektiva utställningar med hans verk har visats på bl.a. Astrup Fearnley Museet i Oslo och på Sörlandets kunstmuseum. År 2000 tilldelades han den svenska Prins Eugen-medaljen.
   Slaattelid (f.1960) har visats separat på Astrup Fearnley Museet såväl som Nasjonalgalleriet i Oslo. År 2000 vann hon det nordiska bildkonstpriset Carnegie Art Award.
   Visningen är kostnadsfri. Vid anmälan ange behov av skjuts, bensinpengar betalas till chauffören. Anmälan till Kicki senast torsdagen 8/10 tel: 011-120915 eller 070 1701007  eller på mail: 2014kiax@gmail.com

Torsdag 3/12. Julfest på Knäppingen. Programinslag: Stiftsantikvarie Gunnar Nordanskog föreläser under rubriken Nya rön från stiftets medeltidskyrkor. Vidare information om mat, kostnad och anmälan kommer senare.

Styrelsen önskar alla medlemmar välkomna till våra aktiviteter!